2011. június 4., szombat

mindenféle

Azt mondják, aki sokat alszik, keveset él. Na én akkor most igazán élek, mert aludni nem igazán alszok. Marci pár hete újra felébred éjszaka és egyetlen dolog az, amitől visszaalszik az a táp. Ja és persze nem egyszer ébred, a minimum a kettő, de volt már négy is. Tegnap voltunk koraszülött utógondozáson és végre egy igazi szakembert kérdezhettem meg. Megdöbbenésünkre azt mondta, ez nem akkora probléma, ő a saját lányával is sokat küszködött emiatt. Tudatosan le lehet majd róla szoktatni, de lehet meg kell várni a két éves kort, amikor már fel is fogja Marci a dolgokat. Na majd meglátjuk. A héten már tettem egy kísérletet arra, hogy megpróbáltam teával ill. vízzel visszaaltatni, reménytelen volt. :/
Egyébként minden ok Marcikával. Ezt tegnap Szegeden is megerősítették!  Szépen fejlődik. Ami a mozgásfejlődésben új, hogy már szépen lépked oldalazva a bútoroknál. Nagyon sok mindent megért, ha "olvassuk" a babakönyvet, akkor ha megkérem rámutat a kacsára, labdára, babára, macira..stb. :) Most a legújabb szó az "ap", ami gondolom az apa kezdeménye, az anyát most nem erőlteti. A mama, vauvau :D, nagyon megy. Egyelőre ennyi, de bőven rá is érünk még mindennel! :) A dévény-kezelést továbbja is kapja hetente egyszer, egészen addig, amíg nem jár önállóan.
Ami radikális változás, hogy egy hete a saját szobájában, a saját ágyában alszik! Ezt meglepően jól viselte, csak reggel nem bír visszaaludni egyedül, akkor közénk vesszük.
Hirtelen ennyi, majd igyekszem gyakrabban hozni friss képeket és híreket! :):)

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    De jó Rólatok újra olvasni. :)

    csak egy ötletecske: nem lehet, hogy azért ébred fel, mert tényleg éhes? a tápi evés is erre utal, szerintem

    VálaszTörlés
  2. Szió!
    Tényleg jó olvasni rólatok,az utóbbi időben eltűntetek az éterben:-)
    Jó,hogy újra itt...az meg még jobb,hogy ez az édes kis legényke ilyen szépen fejlődik!!!
    :-)

    VálaszTörlés