2010. március 11., csütörtök

jelent

Tegnap voltunk Marcinál! Én nem akarok elfogult anyának tűnni, de nagyon szép kisfiú. Ahogy telnek a napok, úgy változik, szépül. És hízik!! Sajnos csak a tápszert tűri, a tejet nem. Fáj tőle a pocak továbbra is. Viszont tápszerből már harmincakat eszik alkalmanként, meg is van az eredménye. Keddről szerdára 1690-ről, 1750 lett! :) Már nem ráncos, szépen kitölti a husika a bőrt! Miután meggyógyultunk tegnap vettem a bátorságot és megint megsimogattam a kis buksiját, hátát, tappancsát! Láttátok volna azt az elégedett ficánkolást, amit véghezvitt, amíg simogattam. Zabálnivaló volt!
Videó is van, hamarosan feltöltöm!

Ps.: Gyakorlott Anyukák! Kérdés! Nem akarom a kiságyában altatni, ha hazakerül, hanem velem alszik majd a nappaliban. DE! A légzésfigyelőre is kellene megoldás. Ha velem alszik, hova tegyem a figyelőt? Arra gondoltam, hogy a kókuszmatracát mellém teszem arra rá a figyelő, arra egy pléd és úgy Marci a hálózsákban. Más tippem egyelőre nincs. Köszi! :)

16 megjegyzés:

  1. Jajj, hát ez nagyon jó hír! :) Erős a kislegény!

    VálaszTörlés
  2. Pipacs, hát mindjárt eléri azt a 2 kg-t! :-)

    Nagyon ügyes, stramm kisfiú! :-)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, tényleg eltűntek a ráncocskák, nagyon cukorborsó már!
    Ha egy ágyban alszotok, akkor szerintem nyugodtan csúsztasd a lepedőtök alá. Utánna csak arra kell majd vigyázni, hogy ne ficánkoljon le róla, de szerintem ha körbe teszed majd kispárnával, összetekert takaróval akkor ez is simán kiküszöbölhető. Ha külön fekhelyetek lesz akkor szerintem az jó ötlet amit írtál.

    VálaszTörlés
  4. Egyre helyesebb Marci!!!

    Hááát szerintem ne aludj vele egy ágyban...hamar megszokja, és aztán akkor már nem lesz megállás.Pretini is sokáig volt intenzíven anno, és velük aludt egy szobában, de a kiságyban. A légzésfigyelő meg úgyis jelez....és hidd el nekem, ha ott alszol vele egy légtérben, akkor úgyis minden kis neszre fel fogsz riadni (tapasztalatból tudom).

    VálaszTörlés
  5. Te nem tudsz Marci szobájába befeküdni?

    A mi légzésfigyelőnket a matrac alá kellett tenni, kettő darab lapból állt. De ha egy ágyon alszotok, akkor nem tudod használni, mert a TE rezgéseidet is érzékelheti a figyelő.... tehát, ha valóban jeleznie kéne, akkor sem fog... én így gondolom. Legalábbis a miénk ilyen volt, hiába forgott el valamerre a matracon Balu, a matrac egész felületén érzékelt... (egyébként AngelCare)

    A tejcsire pedig biztos mondták, hogy egy csomómindent nem szabad enni, mert a kicsinek okoz pocifájást. Nem akarok okoskodni. Befogtam.

    Puszillak Titeket!

    VálaszTörlés
  6. Egyébként tényleg egyre jobban pofisodik a bébi! :)

    VálaszTörlés
  7. Egy szobában nem tudunk aludni, mert oda tényleg csak az ő motyója fér be! A kiságy egy tank, nem igazán mobil, így az is fixen marad a szobában. Viszont ha nem a matrac alá teszem a figyelő lapját, hanem a matracra egy pléd alá, akkor engem már nem hiszem h érzékel. Legalábbis sztem. Vagy tévedek??? :s Továbbra is várom a tippeket! :)
    Még agyalok a bölcsőn is...

    Tej: nem az én tejem kapja, sajnos elapadt. :S

    VálaszTörlés
  8. Ó, micsoda jó hírek! Kivéve a tej dolgot. De ne aggódj, akkor is felnő. Nekem sem volt annak idején.

    Egyetértek Kutyuval, valahogy meg kéne oldani, hogy ne aludjatok egy ágyban, mert később rengeteg baj lesz belőle.

    VálaszTörlés
  9. Jónak tűnik amit írsz megoldás, de szerintem úgyis kitapasztaljátok. Amúgy az én tapasztalatom az, hogy ha együtt alszotok, úgyis azonnal bármire felriadsz ami Marcival kapcsolatos :)

    VálaszTörlés
  10. én is az egy ágy ellen szavazok, sok minden szól ellene, az is hogy megszokja és máshol nem fog elaludni később és az is hogy ezzel megszűnik a magánéletetek, pedig az hosszú távon nem tesz jót a kapcsolatnak... akkor vidd át vagy menj te mellé, ha beteg...
    légzésfigyelőről nincs tapasztalatom, nem volt nekünk...

    szépen telik ez a baba, erős Marci lesz belőle :)

    VálaszTörlés
  11. Sajnálom, a tej dolgot, de nem a világ, nem ez számít.

    Az egy ágyban alvásról nem beszéllek le. Ugyanis én pl. nem akartam egy ágyban aludni a gyerekkel, aztán végül mégis úgy hozta az élet, hogy így maradtunk, mert elájultunk egymás mellett, ő a sírástól, én a fáradtságtól. Fölösleges körök, folyton a kiságyba visszapakolni. Ráadásul rettenetesen igénylik az érintést, a közelséget, döntsél saját belátásod, érzésed szerint.

    De a légzésfigyelőre kiváncsi vagyok, hogy ki mit mond és hogy hogyan döntesz végül.

    Talán, ha tudnál egy bölcsőt szerezni, az tényleg jó megoldás lenne... szerintem.

    VálaszTörlés
  12. A légzésfigyelő jelez, és meghallod, még a másik szobában is. Mindkét gyereknek volt, és külön aludtak a kiságyukban. Ha magad mellé teszed, akkor nem fogod erről leszoktatni...végülis a Te dolgod, de rengeteg kényelmetlenséget fog okozni a későbbiekben.

    VálaszTörlés
  13. Ilyen irányú elképzeléseink nem egyeztek annak idején, én is magam mellett akartam tudni Á.-t, de a kiságy nem fért volna be a hálószobánkba... aztán kaptunk kölcsön egy bölcsőt, amit pár napig kerülgettem az amúgy is fájós hasammal, de Á. egyszer sem aludt benne, ezért szétszedtük. Valahogy így alakult: a szobájában tettük le, ott is ragadt és azóta már nagyon örülünk ennek. De ez a mi véleményünk, előtte nem kellett heteket külön töltenünk tőle. Mindenesetre én is inkább a szobáját javasolnám, te esetleg egy matracon a szőnyegen (tudom, nem egyszerű róla fölkelni) alhatnál. Érezné a közelségedet, mégis szokja a saját helyét. A légzésfigyelőbe az ágyon te is bezavarhatnál szerintem.
    Ja, a másik lehetőség, de ebben ellentmondok a saját véleményemnek, az a kiságy, ami félkör alakú, a nyitott részével lehet a szülői ágyhoz igaítani. Melletted van, mégis egy saját ágyban. Láttál már ilyet?
    t.

    ui.: Egyébként tényleg minden egyes fotón szebb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb Marci. :)

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm a javaslatokat! Az biztos, hogy egy szobában fogunk aludni, a megoldáson agyalunk Apával. Játszik a bölcső és egy olcsó, könnyű kiságy, amit beteszek az ágy mellé. A külön szoba nekem szóba sem jöhet, az okokat nem magyarázom. :)
    Teide: ismerem azt a kiságytípust, láttam olyat ami bölcsővé is alakítható, még az sem kizárt, hogy az lesz.
    Végülis még van 3 hetünk, hogy kialakuljon a dolog.

    VálaszTörlés
  15. Magmának igaza van, ha együtt alusztok a Te légzésedet is figyelni fogja a légzésfigyelő.Így nem riaszt ha baj van. Az IKEÁban lehet venni pillekönnyű kiságyat, még egyedül is elbírod ha kell, fillérekért.Külön, de mégis együtt.

    VálaszTörlés
  16. Az egy szoba OK,ezt tökéletesen megértem. Nekem az unokáim, de azt szeretem, ha egy szobában alszunk...bármi van, felébredek, érzem őket ők is engem..ez fontos.

    VálaszTörlés