2012. január 25., szerda

2 éve...

 2 éve annyi minden történt és olyan hirtelen, hogy szerintem fel sem tudtuk fogni. A helyzet súlya mázsás teherként nehezedett mindenkire. A rettegés attól, hogy elveszíthetem a gyerekem,és attól, hogy én is meghalhatok. Kemény ezt így leírni, de ezek a tények. Nekem az emlékezés nem felhőtlen és nem is lesz az soha..bármennyire is szeretném, hogy az legyen. Két éve nem fért bele a papucsba a lábam, két éve kerestem rá a vizesedés tüneteire, 2 éve lesz holnap, hogy elhagytam az otthonomat és befeküdtem a pocakomban Marcival a kórházban. Talán valamiféle elképzelésem volt arról, hogy mi fog történni, mert hülye sem vagyok és elég gyorsan informálódtam illetve informáltak az állapotomról. De azt, hogy valójában milyen egy 32. hetes terhességet megszakítani a Hellp-szindróma szélén, hogy milyen egy koraszülött babát otthagyni Szegeden egyedül egy inkubátorban, hogy milyen így megélni az anyaság első pillanatait, hogy milyen így kimosni, kivasalgatni a pici ruhákat, hogy milyen így babaszobát berendezni, hogy milyen így fejni a napról-napra apadó tejet, hogy milyen látni a pici babádat ebben az állapotban, hogy milyen lesz ott állni az inkubátornál, hogy milyen további nehézségekkel kell majd szembenézni...azt nem tudtam. Még most sem tudok úgy emlékezni és írni ezeket a sorokat, hogy ne folyna patakokban a könnyem, ugyanakkor hátranézek a kanapéra és ott alszik egy 11 kilós, makkegészséges majdnemkétéves és már mosolygok is...mert ugye minden jó, ha jó a vége.... :)

15 megjegyzés:

  1. ... és az utolsó mondaton van a hangsúly :)

    VálaszTörlés
  2. HÁt ezt megkönnyeztem....
    A dalt már nem tudom meghallgatni...mert ennél a dalnál is folynak a könnyeim..:-)
    Nagyon,nagyon nehéz lehetett,és nagyon,nagyon erős vagy!!(nekem ebből csak a vizesedés volt meg,de az is bőven elég volt)
    És igen,az a lényeg,hogy minden jóra fordult!!!!!

    VálaszTörlés
  3. És most már minden rendben is lesz!

    VálaszTörlés
  4. Miközben olvastam soraidat megkönnyeztem és nagyokat nyeltem... És egy-kettő-... könnycsepp elindult az arcomon... és az én elsőmre gondoltam.
    Egy ilyet átélni.... Erős nő vagy és látod... Ahogy írtad is.
    MINDEN JÓ, HA A VÉGE JÓ!
    BOLDOGSÁGOS EGÉSZSÉGES (gazdag :)) 2,3,4,....,100 ÉVET KÍVÁNOK MÉG NEKTEK :)))))

    VálaszTörlés
  5. Így olvasva látom, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy bár korababám van nekem is, azért én szépre emlékszem vissza. ('Spontán koraszülött', nem tudok semmilyen betegségről, ami előidézte a szülés beindulását.) Így is nehéz volt az első három hét, és én nem bírtam volna, amit Te megtettél. Ha nem voltam benn napi kétszer a lányomnál, beteg voltam. Szóval le a kalappal.

    És én is sokat aggódtam utána is, de ahogy írod, a most számít! És ez most milyen jó :). Gyönyörű, okos nagyfiú!

    VálaszTörlés
  6. Annyira bennem van az a 2 évvel ezelőtti nap, ahogy bejöttél. Borzasztó volt neked, és csodáltalak,hogy olyan jól tűrted azokat a napokat! :(
    Emlékszem még arra a vacak vérnyomásmérődre, a tizenvalahány darab almádra (ebédre!), a kedves takarítónőre (aki reggel hatkor izomból felkapcsolta a neonvilágítást), a baromira igénytelen tusolóra...Te emlékszel? :)

    VálaszTörlés
  7. Szerintem nem is kell elfelejtened ezeket az emlékeket, ezek is formáltak és segítettek, hogy így lásd a világot, ahogy most. És tényleg a lényeg Marci :)))))))))))

    VálaszTörlés
  8. Hatalmas gombóccal a torkomban olvastam.....de most már csakis csupa-csupa boldog napokat, heteket, hónapokat, éveket kívánok Nektek :-) Legalább 100 boldog évet! :-)))

    VálaszTörlés
  9. ...mert a szíved vigyáz RÁ:-))))

    (ölelős smile)

    VálaszTörlés
  10. ...ezt meg majdnem elfelejtettem:-)))...több, mint 15 éve valami hasonlót éltem át én is...aztán: ő most Pécsen művészkedik (büszke anya smile)

    VálaszTörlés
  11. Szerencsére minden jóra fordult, Marcika egészséges kisfiú, Te pedig büszke anyuka vagy :)

    VálaszTörlés
  12. ..nem tudok mit írni, csak pityeregve ölelem a saját 29 hetes meglepetés pocakomat és remélem, hogy Nekem egy legalább annyira huncut mosolyú, szép szemü babám lesz, mint Neked Marci <3

    VálaszTörlés
  13. Köszönjük szépen a hozzászólásokat! :) <3

    VálaszTörlés
  14. Jajj, de nagyon át tudom érezni!:-( A lényeg, hogy most már minden rendben. Nálatok is, nálunk is.

    VálaszTörlés