2011. február 18., péntek

pakol

Sok szülővel ellentétben én nem rendeztem át a lakást, csak azért mert gyerekem lett. Pedig Marci most már jön-megy, pakol, rángat, tör-zúz. Azaz pakolna, rángatna,törne-zúzna, ha hagynám. Mert lakásátrendezés helyett, inkább elmondom egy nap ezerszer, hogy "nem szabad", és inkább megyek utána, de semmi kedvem a tárgyaknak új helyet találni. A dohányzóasztal innentől kezdve legyen üres, és a tévéállványra se rakjak semmit?  Vagy ne legyen virág a nappaliban? Na nem. Majd szépen megtanulja mit szabad és mit nem. :) Egyelőre én győztem. Azt már elértem, hogy a teamécsesket nem rágja meg, hanem pakolássza. Azt meg kivételesen szabad. :)

5 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetértek veled, még akkor is,ha néha az agyam eldurran attól, hogy ezerszer is elhagyja a számat ez a mondat. :) Meg is lett az eredménye, Lilus legújabb szava: nem. Inkább csak emmm, de ezt is olyan édesen mondja, hogy meg kell zabálni! :D

    VálaszTörlés
  2. Na,hát ezek szerint ezért tanulják meg oly hamar ezt a szót..amit utána hogy utálunk majd...mikor fürcsi....evés..alvás....EMM!!
    :-))))))))))))))))))))))))))))))
    Na,majd okosodok itt,hogy tanuljak a sok minden-féle tapasztalatból:-)))))

    VálaszTörlés
  3. Mi sem rendeztük át annyira a lakást, de aztán elolvasott pár könyvünket az alsó polcról, állandóan kikapcsolgatta a dvd-lejátszót (ma már beköltöztettük a szobájába és önállóan kezeli), cd-ket dugdosott a számítógépbe... A konyhát úgy rendeztem át, hogy az első polcokra a műanyag kajás dobozok kerültek, azokat bármikor kipakolhatta. A fürdőszobai szekrényre gyerekzár, mielőtt még megkóstolt volna vegyszert. Próbáltuk valahogy a középutat megtalálni és azt egyértelműsíteni, mit lehet, mit nem. Talán ez beválik. :-)
    t.

    VálaszTörlés
  4. Azért néha engedj is neki valamit csinálni. Ha sokat, ha mindent tiltasz, akkor mindent megpróbálnak, mert mindegy mit csinál, anya úgyis szól érte.

    VálaszTörlés
  5. Én is az arany középutat választottam. :)

    VálaszTörlés