2010. június 20., vasárnap

a hét történései

* Ott hagytam abba, hogy kiborultam a háziorvosunkra. Szerencsére már aznap az egyik ismerős anyuka beprotezsált egy másik doktornőhöz, akihez szerdán már mehettünk is. Na igen, így is lehet viselkedni egy gyerekkel és az édesanyjával. Kedves volt és türelmes, pedig Marci már a váróban kiverte a magas cét, a rendelőben pedig csak tovább fokozódott a helyzet. Segített vetkőztetni, nem kellett kapkodnom, megnyugtathattam Marcit (még énekeltem is neki), szóval le a kalappal előtte! Remélem a folytatás is ilyen kellemes lesz.

* Marci elkezdett gügyögni. Abu, agu, meü. Egyelőre ennyi a szókincs, de látszik, hogy mennyire élvezi a saját hangját. Emellett felfedezte a kezét, nagyon hosszan képes vele eljátszani, nézegetni. Az arcomat is felfedezte, valamint sajnos azt is, hogy Anya mindig ott van. Ezzel azt akarom mondani, hogy egyfajta hisztikorszak köszöntött be nálunk. Egyik pillanatban még vigyorog és elégedetten játszik a másikban már szívszaggatóan zokog, mintha legalábbis nyúznám. Persze, ha felveszem a probléma meg is szűnik. Erre keresünk most megoldást, hát egyelőre nem nagyon találtunk. Mindenesetre nem kápráztat el a tudat, hogy egy hat kilós gyerekkel a karomban végezzek minden házimunkát. :D

* Apropó 6 kg. Hétfőn a tanácsadáson még 5640 gramm volt, a pénteki koraszülött utógondozáson pedig már 5900 gramm. :O

* A koraszülött utógondozásról: a fiam egy tünemény volt, vigyorgott a doktornőre, játszott vele, és mindent megcsinált, amit meg kellett csinálnia. Sőt! Mint megtudtuk a korrigált életkora 10 hétnek felel meg a koraszülés miatt, de azt mondta a doki, hogy szinte teljesen utolérte a normál időre született kortársait. :)
Nagyon büszkék voltunk rá!

*Elkezdtem neki énekelni, mondókázni! Hihetetlenül élvezi a kis prücsök, már kedvence is van, a Bóbita. Mondjuk az én kedvencem is, ezért éneklem ezt állandóan neki. :D Ha nyugtalan, nyűgös és hisztis ettől tuti megnyugszik.

*Egyre ügyesebben fog, már majdnem sikerül a csörgőjét kézbe venni, szerintem egy-két hét és ez is megtörténik.

No hát ennyi minden történt velünk a héten, remélem nem hagytam ki semmit.

3 megjegyzés:

  1. Jó nézni, ahogy napról napra okosodnak, ügyesednek. :):)

    VálaszTörlés
  2. Rég' jártam a blogvilág közelében és láss csodát, gyönyörű a nagy fiad! Annyit fejlődött és nőtt. Nagyon szép gyerek. Büszke lehetsz rá! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök, hogy minden rendben van Veletek.
    sosem értem meg, minek megy orvosnak, főleg gyerekorvosnak, olyan ember, akinek nincsen lelkiismerete és annyi felelősségtudata, ami ehhez a pályához kell?! :(

    VálaszTörlés