2009. november 10., kedd

H1N1

Miután kitört az országos hisztéria a beteg kismama miatt, így ma reggel már én sem bírtam tovább írtam a nőgyógyászomnak, hogy most akkor mi fenét is csináljak? Oltassak vagy sem???

Válasz:

"Én a terhes feleségemet sem oltom be. Üdvözlettel: NK"

12 megjegyzés:

  1. Én tegnap kaptam meg az oltást szezonális influenza és a H1N1 ellen. És bár nem vagyok kismama, azért úgy gondoltam, nem árt az óvatosság. Lehet, h nem lesz rá szükség, de ha mégis, akkor meg nyugodtabb vagyok, h én már megtettem, amit lehetett. Nem hiszem, h durva mellékhatásai lennének. Azon kívül h fáj az oltás helye, nincs semmi mellékhatás. Szerintem túl van misztifikálva ez az egész. Egyébként beszéltem az egyik volt-kollégabnőmmel, szintén babát vár, a 7. hónapban van, ő nem oltatja be magát, ellenben vett kézfertőtlenítő folyadékot, azzal mosnak otthon kezet. Ez is lehet egy megoldás a védekezésre. Remélem, sikerül dűlőre jutni az oltásal kapcsolatban. puszillak!

    VálaszTörlés
  2. Ezek szerint még egy darabig nem dolgozol? Munkahelyeden hogy fogadták a terhesség hírét? Örültek?

    VálaszTörlés
  3. Akkor ennyi! Amúgy aki eddig beoltatta magát, arról sok jót nem hallottam, barátnőm a Szent László kórházba került be az oltás után, súlyos állapotban, úgyhogy köszi, én kihagyom és a fiamat sem akarom beoltatni ezek után.

    VálaszTörlés
  4. Volt időm a háziorvos rendelőjében olvasgatni a kiírásokat. Két A/4-es oldal volt kitéve, az egyik a mellékhatásokkal, a másik meg arról, hogy nyilatkozik mindenki, aki beoltatja magát, hogy saját felelősségére teszi, és az orvos csak beadja, de felelősséget nem vállal a következményekért.
    Hát... nagyon megjött a kedvem...

    VálaszTörlés
  5. az orvosok sem oltatják be magukat..vajon miért, ha olyan qrva jó ez az injekció?

    VálaszTörlés
  6. Mondok én is egy arányt...osztályomba 27 gyerek van... ebből 3 kéri az oltást...két olyan gyerek is van, akinek orvos az anyukája, apukája...nem kérik...azért az is érdekes, hogy senki nem akarja magát oltatni, és hirtelen elkezdtek minket sokkolni...ennyi halott..ennyi beteg...iskolát bezártak...hisztéria...viszont hazudnék, ha nekem nem fordult volna meg a fejemben, hogy lehet be kéne magam oltatni...hat rám is a sajtó.. :))..de én is a nem mellett döntöttem...bízz az orvosodban...ő tutira tudja mit csinál... puszillak :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon nem irigyellek ebben a hülye helyzetben. Most nagyon sok kismama barátnőm van és együtt aggódok velük. Én nem merlek semmivel sem befolyásolni, mert én magam is vacilálok. 25 gyerek közt vagyok egész nap, pofántüsszögnek, összetaknyolnak, mégis félek beadatni. És nálunk is az a helyzet, mint Kedveskééknél, a 25 gyerekemből talán 3-nak adatják be, bár minden délután a szülők bizonytalanságát kell hallgatnom, mert senki nem tudja, mit tegyen. Nagyon aggasztó! Szerintem is hallgass a dokidra és nagyon vigyázz Magadra!

    VálaszTörlés
  8. Vizicsibe, szerintem ne beszéljünk általánosságban, mert én pl. több orvost is ismerek, aki ő saját maga is megkapta és a családja is az oltást.

    Pipacs, remélhetőleg a dokid lelkiismerete tiszta marad.

    Tegnap még úgy éreztem, hogy nem írok semmit ehhez a bejegyzéshez, mert az oltáspártiságommal már talán megutáltatok. De a dokidnak a kijelentése engem speciel bosszant. Hogy mer ennyire egyértelműen állást foglalni???

    Pipacs, én nem irigyellek, ha te nem oltatod magad, legalább a párodat kérd meg rá, hogy ő ne vigye haza nektek a vírust.

    Remélem, nem bántottalak meg!

    VálaszTörlés
  9. Még egy linket engedj meg nekem és ígérem többet nem írok ezzel kapcsolatosan.

    http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/1264343/2/

    VálaszTörlés
  10. ma a mi gyerekorvosunk is azt mondta, hogy a kezdeti ellenérzései elmúltak az oltással kapcsolatban. nincsenek olyan durva mellékhatásai mint amikkel az elején sokkolták az embert. azt mondta kb. 2 héten belül itt lesz a járvány, és én hiszek neki, mert eddig még sosem csalódtam a tanácsában. úgyhogy kedden mindkét gyerek megkapja az oltást.
    egyébként meg azt hallottam, hogy megbüntetik azt az orvost, aki határozottan lebeszél az oltásról.

    VálaszTörlés
  11. magma, ne beszéljünk....én többet itt meg sem szólalok...majd beszélek pipaccsal magánba..

    azt hittem demokrácia van és mindenki elmondhatja mit gondol, kioktatás nélkül

    én sem szóltam be abba amit te gondolsz, megkérhetlek hogy ugyanígy járj el?

    VálaszTörlés
  12. Vizicsibe, jól félreértettél... ne beszéljünk általánosságban az orvosok véleményéről és megnyilvánulásairól...

    Szó sincs arról, hogy ne mondhatnál véleményt. Dehogyis... Úristen.

    VálaszTörlés